header banner
Default

Waarom is de prijs van de bitcoin vandaag gedaald?


De bitcoin koers staat ten opzichte van 24 uur geleden 1,5% in de min. Waarom daalt bitcoin vandaag? In dit artikel zetten we de feiten op een rij!

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Bitcoin koers zakt langzaam weg

VIDEO: Bitcoin BTC-prijsnieuws vandaag - Technische analyse en Elliott Wave-analyse en prijsvoorspelling!
More Crypto Online

Zoals in de dagelijkse marktupdate te lezen was, daalt de bitcoin prijs weer iets. Alhoewel het geen duikvlucht is zoals we die vlak na het Binance-nieuws enkele dagen geleden zagen, zit de spanning er goed in.

Bitcoin wist eergisteren nog een vrij verrassende stijging in te zetten. Die stijging werd bij $27.300, een weerstandszone, de kop ingedrukt. Sindsdien is de koers langzaam teruggezakt. Bij $26.000 werd een eerste zone van steun gevonden.

Op dit moment blijft dat het belangrijkste niveau om in de gaten te houden. De afgelopen uren hield de koers hier vooralsnog stand waarbij zelfs een lichte stijging werd ingezet.

Het huidige niveau is zeker belangrijk als we naar de 200-weken moving average (MA) kijken. Die bevindt zich namelijk op $26.438. Kortom, het is letterlijk erop of eronder.

De bitcoin koers op de uurlijkse grafiek van Coinbase – Bron: Tradingview

Al met al komt de bitcoin prijs in euro uit op 26.631 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Dat is 1,4% lager dan 24 uur geleden.

Advertisement

Angst houdt aan

VIDEO: Waarom DAALT Bitcoin? | Avalanche stijgt enorm en verslaat Dogecoin! | Crypto nieuws vandaag | #1008
BLOX

Nu bitcoin toch weer iets daalt is het aannemelijk dat de angst er nog steeds in zit bij veel handelaren. En dat is ook niet gek. Twee van de grootste crypto exchanges ter wereld worden namelijk voor de rechter gesleept.

Maar ook buiten cryptoland zijn er invloeden die waarschijnlijk effect hebben op de bitcoin koers. De Canadese centrale bank verhoogde bijvoorbeeld behoorlijk onverwachts de rente van 4,5% naar 4,75%. 

Hierdoor werden ook de traditionele markten onzekerder, met de vrees dat dit een indicatie is dat de Amerikaanse centrale bank hetzelfde zal doen. Waar een week geleden de kans op een pauze in renteverhogingen werd geschat op 80% is dat percentage teruggezakt naar 65,5%.

Cathie Wood’s ARK zet verkoopgolf voort met bitcoin GBTC aandelen Bitcoin nieuws 08/06/2023

Zoek jij meer duiding van de bitcoin koers of hulp met handelen?

VIDEO: Samenwerking Hut8 en Celsius | Bitwise lanceert BTC ETF commercial | Crypto nieuws vandaag | #1012
BLOX

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Post Views: 11

Sources


Article information

Author: Robert Morris

Last Updated: 1703028603

Views: 1089

Rating: 4.7 / 5 (89 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Robert Morris

Birthday: 2023-04-24

Address: 3277 Brittany Gardens, West Eric, VT 65017

Phone: +4057311198660704

Job: Interior Designer

Hobby: Meditation, Web Development, Metalworking, Geocaching, Chocolate Making, Kite Flying, Poker

Introduction: My name is Robert Morris, I am a enterprising, forthright, persistent, rare, intrepid, sincere, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.