header banner
Default

Geld verdienen met Twitter: gebruikers kunnen abonnementen verkopen


Twitter onder Musk

Alle 107 artikelen

Twitter onder Musk

Twitter-gebruikers kunnen hun accounts voortaan voor een vast bedrag per maand aanbieden. Abonnees kunnen dan toegang krijgen tot exclusief materiaal, zoals extra lange video's of langere tweets.

Volgens topman Elon Musk zal Twitter het komende jaar geen commissie rekenen op de abonnementen, waardoor gebruikers al het abonnementsgeld mogen opstrijken. Wel worden de onkosten van het bedrag gehaald. 

Gebruikers kunnen 3, 5 of 10 euro per maand rekenen voor een abonnement op een Twitter-account. Je moet dan wel 18 jaar of ouder zijn, minstens 10.000 volgers hebben en 25 keer hebben getweet in de afgelopen maand.

Super Follows

VIDEO: How to Make Money on Twitter X | FULL GUIDE
SMOKLM

Twitter had al een betaalde abonnementsdienst in de vorm van 'Super Follows'. De nieuwe abonnementen zijn iets uitgebreider, zodat je bijvoorbeeld extra lange berichten kan schrijven voor betalende abonnees. Zo'n tweet kan dan 10.000 karakters lang zijn, in plaats van de reguliere 280 tekens.

Dat tekenaantal is ook beschikbaar voor gebruikers met een betaald Twitter Blue-abonnement. Dit abonnement is vanaf 20 april vereist als je een blauw vinkje op Twitter wil hebben.

Strijd tegen nieuwsbrieven

VIDEO: HOW TO EASILY MAKE MONEY ON TWITTER (or X)
JustPade

Met het hogere tekenaantal lijkt Twitter de aanval te openen op nieuwsbriefplatformen. De afgelopen week had het sociale netwerk het al aan de stok met nieuwsbriefsite Substack, dat een eigen Twitter-alternatief introduceerde. Twitter blokkeerde daarna tijdelijk links naar de concurrent.

Lees ook: Twitter blokkeert verwijzingen naar opkomende concurrent Substack

Nederland

VIDEO: How to Monetize Twitter using Twitter Subscribe
The School of Digital Marketing

Het is onduidelijk of de nieuwe abonnementsopties op korte termijn in Nederland beschikbaar zullen zijn. De Super Follows waren dat namelijk nog niet.  

De abonnementen bieden Twitter een nieuwe manier om geld te verdienen. Het bedrijf worstelde daarmee sinds de overname door Musk, mede door het vertrek van grote adverteerders. Musk zei deze week dat de Twitter-cijfers weer in het zwart staan.

Luister ook:

VIDEO: Mit Twitter 100€/Tag Online Verdienen (Für Anfänger)
Vilius Lite

Sources


Article information

Author: Lindsey Long

Last Updated: 1703818322

Views: 1105

Rating: 4.6 / 5 (115 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lindsey Long

Birthday: 2013-09-17

Address: 3164 William Highway, Heatherbury, VT 57137

Phone: +3904229727299633

Job: Article Writer

Hobby: Raspberry Pi, Mountain Climbing, Cycling, Juggling, Motorcycling, Gardening, Hiking

Introduction: My name is Lindsey Long, I am a Colorful, irreplaceable, lively, transparent, Adventurous, unreserved, tenacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.